Located in the heart of Greenwich Village in Manhattan, Frevo is a hidden gem that offers a unique dining experience. Tucked away behind a speakeasy-style door inside a streetside art gallery, this restaurant provides a secluded location where guests can escape from the hustle and bustle of the busy streets outside.

The interior of Frevo, by Rockwell Group, is designed to help guests zone out and fully immerse themselves in the dining experience. With 18 counter seats surrounding the open kitchen, diners can witness the culinary magic happening right before their eyes. L'Observatoire International faced the challenge of creating a refined dining ambience juxtaposed by the busy yet calm open kitchen.

Lighting plays an essential role in enhancing the presence and vibrancy of the interior finishes as well as each dish on every plate. The subtle art lighting also provides controlled attention to the rotating artwork, which is part of the front gallery. Despite limited space, the newly designed sommelier wall manages to showcase the extensive wine selection. The wall is illuminated dimly to provide a distant glow.

For those seeking a more private setting, two dining tables at the back of the restaurant offer an intimate experience for groups of 4-6 people. While being offered with a close-up view of the rotating artwork, the lighting is controlled in such a way that still offers a secluded and intimate dining experience.

By harmonizing lighting elements with the overall vibrant yet intimate experience, L'observatoire International carefully crafted an atmosphere that complements the detailed and thoughtful service provided.


Status

Completed

Date Completed

2023


Team

Gianni Franceschi

Elisa Forlini


Photo Credit

Maximillian Burkhalter Photography