Nanjing Sifang Art Museum

The composition of this new museum complex echoes the parallel perspectives used in Chinese painting where straight passages below turn into winding passages above, and the building “explores the shifting viewpoints, layers of space, and expanses of mist and water, which characterize the deep alternating spatial mysteries of early Chinese painting,” (from the architect). Recycled hutong bricks pave the courtyard and black bamboo-formed concrete grounds the building, providing a visceral connection to the old Ming capital city of Nanjing that is visible in the distance.

 

L’O scope includes all exteriors, public spaces and exhibition spaces.


Location Nanjing, China
Date Completed 2013
Architect Steven Holl Architects
Client Nanjing Foshou Lake Architecture and Art Developments Ltd
Type Museums + Cultural Institutions
size30,000 ft2 / 2,800 m2
Status Built
Photo Credits Xia Zhi