Lever House Restaurant

At the restaurant, the lighting concept is derived from the futuristic nostalgia of its interior design. A balance of light comes from floor and ceiling and changes throughout the night. Moreover, alcove spaces provide a more intimate atmosphere for diners. 

 

A long white tunnel transports A-listers and well-heeled waitlisters to midtown’s most buzzed-about scene in years. With honeycomb patterned walls, cavernous booths and white glass bar, the lighting design coupled with design-guru Marc Newsom’ vision evokes futurism and nostalgia at once. The focal point is an elevated trapezoidal cutout behind which not-so-private parties unfold.



Location New York, New York, USA
Date Completed 2003
Interior Designer Marc Newson
Architect Can Resources
Client Green Apple Group
Type Hospitality
Status Built
Press Architectural Record, Dec 2003
Photo Credits Frank Oudeman